Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A fekete sereg

A FEKETE SEREG 

Az edelényi kötődésű Magyar Róbert 2002. július 15-én kedvezménnyel szabadult utolsó, négy és fél éves börtönbüntetéséből, amit 2000 februárjában szabott ki rá a Miskolci Városi Bíróság, mint különös visszaesőre, zsarolás, önbíráskodás és kábítószerrel való visszaélés bűntettének elkövetéséért. A fénykorában sikeresnek tartott kick-boxer tekintélyes bűnözőként lépett ki a fegyintézet kapuján. Rabtársai, ismerősei szerint hírhedt volt agresszív és kíméletlen természete. Azt tartották róla: ha az érdeke úgy kívánja, fegyverrel, késsel, de akár puszta kézzel is bárkit kész megölni.

Szabadulása után a fővárosban telepedett le, de korábbi edelényi és börtönkapcsolatait is megtartotta, sőt folyamatosan bővítette. Kereste az ismert, befolyásos, a legális gazdaságban elismert emberek társaságát Nem egészen két év alatt megszervezett egy minden korábbinál erősebb bűnszervezetet. A Fővárosi Főügyészség október 31-én benyújtott vádirata szerint csak a fővárosban száz fegyveres "katonát" tudott mozgósítani. Miskolci, nyíregyházi, debreceni, szolnoki, pécsi, érdi kapcsolatai révén további kilencszázat. A rendőrség által ismert alvilági - vagy annak tartott - vezérek egyikének sem volt ekkora magánhadserege. Volt, aki félelemből csatlakozott hozzá, volt, aki a lekötelezettje volt, mert az együtt töltött börtönévek alatt M. megvédte őket mások kellemetlenkedéseitől.

"Emberei" többnyire csak becenévről ismerték egymást; Medve, Kettes, Béka, Jackson, Fefe, Jézus - és így tovább. A katonák - akiknek nem ritkán egy ebéddel és "a munkával összefüggésben felmerült benzinköltségeik megtérítésével" fizetett az aktuális ellenfél "megregulázásáért" - gyakran nem is tudták, hogy valójában kinek dolgoznak. Az utasításokat általában áttételeken keresztül kapták, Magyar bizalmasainak a bizalmasaitól. Magyar kizárólag a számára legfontosabb, személyes ügyekben irányította kézi vezérléssel a szervezetét. Ez lett a veszte.

Szervezete - a nyomozás adatai szerint - örömlányok futtatására szakosodott, prostituáltakat közvetített külföldi bárokba, szórakozóhelyeket működtetett, őrző-védő feladatokat vállalt, továbbá tisztes jutalék ellenében tartozások, vélt és valóságos követelések behajtását vállalta. Ha kellett, elsimította a különböző bűnözői csoportok közötti konfliktusokat, máskor "megrendszabályozta azokat, akik nem tudták, hol a helyük".

Az ügyében eljáró nyomozók és ügyészek sem tudják pontosan, hány bűncselekményt követett el valójában Magyar Róbert bűnszervezete, amelyet az alvilágban csak "A fekete sereg" néven emlegettek. Nem tudni, kiktől követeltek védelmi pénzeket, kiket félemlítettek meg. Mint ahogy abban sem lehetnek biztosak a nyomozók, hogy maradéktalanul igazak-e azok a szóbeszédek, amelyeket Magyar és csapata rémtetteiről szólnak. A maffiaügyek egyik sajátossága, hogy a bűnszervezet és annak vezetője számtalan soha meg nem történt bűncselekmény hírének terjesztésével (is) igyekszik öregbíteni hírnevét és megfélemlíteni potenciális ellenfeleit. Korábban nem egy esetben előfordult, hogy a rendőrség lecsapott az efféle legendákra, s csak hosszas nyomozás után derült ki, hogy árnyékra vetődtek. A nyomozás kezdetén letartóztatott"keresztapát" szabadon engedték, amivel akaratuk ellenére tovább növelték érinthetetlenségének nimbuszát.

Bűnözői körökben hamar híre ment, hogy Magyar Róbert le tud állítani olyan nehézfiúkat is, akiknek még soha, senki, nem mert nemet mondani. A vádirat szerint csak Budapesten száz, országosan legalább ezer fegyverest tudott mozgósítani, ha szükség volt rá. K. István is egy ilyen megbízással kereste meg őt 2003 augusztusában, miután H. Antal, alvilági nevén Ragyás Tóni többször megverte és megalázta unokatestvérét, a "cigány Petit". Amikor Ragyás rasszista szitkokat szórva a nyakánál fogva dobta ki a békásmegyeri Senator Póker Clubból a fiatalembert, K. István Magyar Róbert segítségét kérte.

Magyar másnap találkozott Ragyással, aki két testőrrel érkezett a megbeszélésre. Magyar a feleségével és négy megbízható emberével jött. A békésnek indult beszélgetésnek azonban hirtelen vége szakadt, amikor Magyar pénzt követelt Ragyástól azért, hogy a jövőben békén hagyja.

Ragyás, ha lehet, még agresszívabb, kegyetlenebb és kötekedőbb volt, mint Magyar. Halála után egy nyomozó úgy fogalmazott róla: "Könnyebb lenne összegyűjteni azokat, akiknek egyszer sem fordult meg a fejükben, hogy hidegre tegyék Ragyást, mint azokat, akik már komolyan készültek a kivégzésére". Magyar Róbert ajánlatára válaszul Ragyás fegyvert rántott. Hirtelen több fegyver is előkerült, végül azonban mégiscsak Magyaréknak kellett menekülőre fogniuk. Csakhogy Ragyás utolérte tetemre hívóját: földre vitte Magyar Róbertet, fegyverét néhány centiről rászegezte, s kétszer el is sütötte, de a pisztoly mindkétszer csütörtököt mondott.

Akik ismerték, tudták, hogy ezt Magyar nem hagyhatja megtorlatlanul. Még aznap felhívta J. Jánost, aki a Sándorházi börtönben vált a lekötelezettjévé. Ragyás Tóni sorsa megpecsételődött.

J. János és a később sofőrként mellé ültetett L. Rafael az elkövetkező napokban folyamatosan Ragyás két törzshelye, a pilisvörösvári Joker Bár és az óbudai Vihar utcában lévő Aréna Biliárd terem között ingázott. Augusztus 27-re virradóra végül Óbudán rátaláltak a célpontjukra. Órákig vártak rá a biliárdterem bejáratától tíz-egynéhány méterre parkoló autójukban. Ragyás azonban csak hajnali egy órakor lépett ki az utcára egy bizonyos Sz. Róbert társaságában. Mindketten beültek Ragyás Hondájába. A következő pillanatban a kocsi mellé lépett egy sí maszkos férfi és alig egy méterről tizenegy lövést adott le a bennülőkre.

Ragyás Tónit kilenc lövés találta el és azonnal meghalt. Utasát két lőtt sebbel, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

Minden úgy történt, akár a filmekben. J. még le sem adta az utolsó lövést, amikor L. Rafael beindította autója motorját. J. beugrott mellé és az Opel nagy sebességgel elhajtott. Senki nem látott semmit.

L. egy panzióba vitte J. Jánost, onnan jelentették Magyar Róbertnek a megbízás teljesítését. Magyar arra utasította őket, hogy maradjanak a panzióban, nehogy belefussanak egy efféle leszámolások után szokásos razziába. Másnap egy férfi jelentkezett J. gyilkosság idején viselt ruhájáért, s az autóért, amit elvitt egy meghízható helyre külső-belső mosásra.

A rendőrség rövid időn belül elfogott valakit, akiről azt hitték, hogy Ragyás gyilkosának felbujtója. Néhány nap alatt kiderült azonban, hogy nem ő az emberük. Az illető tervezgette Ragyás megölését, indítéka is volt rá, de valaki megelőzte.

Csak jóval később derült ki, hogy Ragyás Tóni megölésére Magyar Róbertnek is volt indítéka. Valakik fecsegni kezdtek a környezetében, s a római-parti megalázó futás híre a nyomozók fülébe jutott. Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese Magyar Róbert elfogása után egy sajtótájékoztatón azt mondta: jó ideje megfigyelés alatt tartották már a férfit, lehallgatták az ismert telefonjait, de ő rendkívül óvatosan mozgott, jól konspirált. A főkapitány-helyettes elismerte: Magyar több bűncselekményt követett el akkor is, amikor már megfigyelés alatt állt.

Ez idő alatt kísérelték meg - egyebek között - hamis iratokkal "lenyúlni" egy német állampolgár üresen álló magyarországi családi házát, ami az ügyvédi segítség ellenére sem sikerült.

2004 nyarán egy, az éjszakában K1-es Marciként ismert kick-boxer ötmillió forintos kintlévőségének behajtására kérte Magyar segítségét. Adósa az M. Richárd és P. Róbert vezette budapesti bűnszervezet védelme alatt áll, egyedül esélye sincs velük szemben. Ám hiába ült le Magyar Róbert a rivális bűnbanda vezérével, hogy "beszéljék már meg a dolgot", az adós legfeljebb másfél milliót lett volna hajlandó fizetni. Ekkor bérgyilkosokat küldtek a férfi hatvani lakására, de miután nem találták otthon, a kivégzés elmaradt. Ezután Magyar Róbert M. Richárd "megfenyítésére" utasította embereit. A rivális banda feje egy alkalommal a zuglói rendőrkapitányság parkolójába menekült a rászabadított bérgyilkosok elől. A válasz nem is maradt el. M. Richárd embereivel 2004. június 23-án megtámadta a XV. kerületi Késmárk utcában lévő Colosseum Discót, ahol egy Magyar Róbert érdekeltségébe tartózó kaszinó is működött. A támadók nem tudták, hogy akkor már Magyar Róbert is készült a háborúra, aznapra 150-200 katonát rendelt a Colosseumba.

Éjjel tizenegy óta tájban dördült el az első lövés, melyet még tizenhat követett. Magyar Róbert egyik embere súlyosan megsérült, végül azonban mégis M. Richárd csapatának kellett visszavonulnia a túlerővel szemben.

Magyar Róbert néhány nappal később Székesfehérvárra küldte embereit, az Utcai harcosok találkozójára, mondván: ott van M. Richárd a kecskeméti maffiaperben nemrég elítélt Radnai László és az Energol-ügyből is ismert Ferencsik Attila társaságában. Öljék meg M. Richárdot, de ha úgy adódik Radnait és Ferencsiket is. Túl sok rendőr volt azonban a verseny helyszínén és a stadion közelében, így a bérgyilkosok végül feladták tervüket.

Megfutamodásra kényszerítette Magyar Róbert fekete seregét egy mátészalkai vállalkozó is. V. János - sokakhoz hasonlóan - cigarettacsempészettel foglalkozott a Csengersimai határátkelőn, amiért egyik "konkurense" feljelentette őt Magyar Robinál. Magyar telefonon elmagyarázta V. Jánosnak, hogy őt károsítja meg, ha folytatja a cigarettacsempészetet. Személyes találkozásukkor a nyíregyházai Nyír Plázában (ahová mindketten több testőrrel érkeztek) Magyar javaslatot tett a piac felosztására. V. János színleg elfogadta az ajánlatot, de nem tartotta be. November 10-én megtorlásul Magyar utasítására Budapestről, Miskolcról, Szolnokról és Érdről tizenhárom "katona" indult Mátészalkára megölni V. Jánost.

A krimibe illő akció azonban csúfos véget ért. A katonák nem tudták betörni V. házának ajtaját, s bár egy üvegajtón keresztül többször is rálőttek (egy lövés súlyosan megsebesítette), felesége fenyegetődzésére (hogy tudniillik, ha nem tűnnek el azonnal, hívja a rendőrséget) a csapat elszelelt.

Magyar Róbertnek és 26 társának védői éppen ezekre a fiaskókra hivatkozva tartják túlzónak a hatóságok vádjait, hogy tudniillik, Magyar Róbert a rendszerváltozás óta létezett legveszedelmesebb maffiacsoportot szervezte meg és vezette. Ám, akik szembekerültek Magyarral vagy a fekete sereggel, másképp vélekednek róla. Köztük a Colosseum egyik alkalmazottja is, akit csak azért vertek össze, majd kényszerítettek egy ügyvéd által frissen szerkesztett tartozáselismerő okirat aláírására, mert valaki az ott lévő kaszinóban 11 milliót nyert a ruletten. Az alkalmazottnak az okirat szerint 14 milliót kellett volna visszafizetnie, de másnap már 45 milliót követeltek tőle. A férfi egy napig bujkált Magyar Róbert előtt, majd feljelentette a rendőrségen.

Miután a BRFK nyomozói őrizetbe vették a fekete sereg fejét, egykori bizalmasai és katonái közül többen beszélni kezdtek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

trr

(rze, 2016.12.08 02:38)

lehet most ti vagytok hatalmon cigányok, mert titeket eléggé véd a törvény. na de semmi nem tart örökké, nemde? sose lehet tudni. ha a magyarok igazi hatalmon lesztek, ti fogtok dolgozni azért, hogy mi parasztok jól éljünk! nem fogtok kegyelmet kapni! jól jegyezzétek meg! és ez már nincs is olyan messze! mostmég ti, de majd leszünk mi! :)

anglia

(runci, 2016.03.08 21:45)

büdős magyarok huzzatok már dolgozni,ne itt irkáljatok ,mert nem lessz segélyünk. csicskák munkába. hahaha büdős csicskák ratyi rambok

Re: anglia

(tiuhgiut, 2016.03.28 15:14)

kussolsz cigány, mert nem lesz segíly és éhendöglesz
a putris fajtáddal együtt!!!

Re: anglia

(megbasználak anyád nem ismerne rád! Büdös cigány! , 2016.06.24 22:46)

Budapest Kiss Áron út 21

(Lakatos Józsi, 2016.04.29 20:30)

De haragszik a cigány , ha azt mondják rá hogy cigány . De miért ? Mert a cigány azt jelenti , hogy nem ember. És a cigány is tudja , hogy ő nem igazi ember . Hanem csak egy cigány. Ezért aztán vicsorog mindenkire , aki nem mocskos cigány. Mert az embert az Isten teremtette , a cigányt meg a devla nevű démon.
A cigány leparasztozza a nem cigányt . Miért is ? Mert a cigány sosem nevelt állatot , vagy termelt a földön . Hanem dögevők voltak mindig . A dökkútról hordták a döglött libát , meg a döglött malacot. Nekünk egyébként nincs bajunk a cigányokkal . Csak legyenek jól láncra verve . Mint ez a fekete sereg . Ugy hurcolják őket a zsandárok láncra verve , mint a kutyát .

Tetves cigányok

(akurvaanyádat :D, 2012.12.29 13:33)

A kurva anyátokat tetves szar cigányok!
Magyar Robival viszont jóba voltam és cigány létére elég jófej, és ha kellett megvédett engem is. Ja és hogy tudjátok Robi kurvára nincs börtönben hiába azt írják, méghozzá azért nincs mert segített a rendőrségnek másokat elfogni!
Hajrá Robi span :)

Re: Tetves cigányok

(RETEGI, 2013.12.01 09:45)

nyald meg a cigányok faszát retkes parasztok saját szarotokat meg ennétek ha nem lenne büdös el vagytok egész évben egy szelet vajas kenyéren........... AZ EGÉSZ VILÁGON KUTYÁKNAK NÉZNEK TITEKET A VILÁGHÁBORÚBAN IS KUTYÁK VOLTATOK SZLOVÁKOKTÓL ISSS FÉLTEK MEG A ROMÁNOK IS SZARBA SEM NÉZNEK OLYANOK VAGYTOK MINT A MAGYAR FOCÍÍÍÍÍÍÍÍÍ SZAR CSÚMI

Re: Re: Tetves cigányok

(kussolj cigó, 2016.01.18 16:06)

ne ugass cigány, mert nem lesz segílyke és éhen döglesz!!!

Re: Re: Re: Tetves cigányok

(Kis menő, 2016.01.31 00:03)

Meredj meg te koldus milliomos sporolj a temetesedre.

Re: Re: Re: Re: Tetves cigányok

(mi van köcsög cigány?, 2016.03.28 15:15)

ne ugass kolompár!

Re: Re: Tetves cigányok

(zolee, 2014.01.11 13:05)

vajas kenyéren?nyomjam a cigány szádba a faszom timeg akkor laktok jol ha megkapjátok a segéjt te nyomorúság

Budapest 8 ker

(Mike tyson, 2014.03.20 21:26)

Akkor van benned vitamin mikor a faszombol kiszivod te tetves kocsog

Re: Re: Tetves cigányok

(cigó, 2014.07.16 21:24)

ennyit tudsz köpedék szarkupac?
hogy szakadt volna anyádba a fejed, te parazita...

Re: Tetves cigányok

(komment, 2014.11.19 12:26)

szopod ám a magyar robi faszát, ahogy az apádét te putris szar!

Rohadt gádzsók!

(Kis menő, 2016.01.31 00:02)

Hogy rohadnátok meg büdös parasztok, menjetek és szóljatok a Magyar Robinak ha van vér a faszozokba.

Bp

(sirius, 2013.05.02 21:09)

Ez az egész mekkora egy szar.Aki egy kicsit is ismeri az "alvilágot" az tisztában van vele,hogy ez az egész mennyre csak a nyomozóhatóság,és az ügyészség agyszüleménye.
1. Nem a Magyar Róbert ölette meg a Tóniót. Nem volt rá oka. Azt a baromságot meg,amit az indítékként hozott fel a rendőrség,még a legpitibb bűnöző is tudja hogy abszurd.
-"Hirtelen több fegyver is előkerült, végül azonban mégiscsak Magyaréknak kellett menekülőre fogniuk. Csakhogy Ragyás utolérte tetemre hívóját: földre vitte Magyar Róbertet, fegyverét néhány centiről rászegezte, s kétszer el is sütötte, de a pisztoly mindkétszer csütörtököt mondott. "

Hát persze,a Magyar Robi,megfutamodott a Ragyás elöl . ez most valami vicc? Tudjátok egyáltalán ki volt ez a Ragyás? Mert én ismertem. Egy kokainbúvár,egy senki,aki max a szórakozóhelyeken csinálta a palávert,és drogot árult. és Óbuda legnagyobb besúgó téglája. Mindenki rühellte már,és gátlástalanul mindenkit fel is nyomott.Ezért lett likvidálva. Senki ne képzelje már,hogy egy ilyen valaki bánt-el a Magyarral. Össze-vissza szarta volna magát ,ha ezek tényleg ráfenyítettek volna

Re: Bp

(dhkjdfsjk, 2016.01.18 16:01)

hazudik a pofád te cigány!!!

A FEKETE SEREG

(Sodan F, 2012.08.27 18:35)

A gyilkos ,strici,maffia főnök,a Fekete sereg bűnöző.
remélem életfogytiglant kap.

Re: A FEKETE SEREG

(huga, 2013.12.25 16:35)

kijon majd te leszel az elso akit fejbe lőőő

Re: Re: A FEKETE SEREG

(mivanmi, 2016.01.05 11:14)

mivel lő le?! a retkes csicska buzi cigány faszával?!